Malzemeler
- 1 paket oda ısısında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- üzeri için fındık
Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1/2 limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp ateşe koyun.O kaynarken şekerpareleri yaparsınız.Çünkü tatlı sıcak şerbet ılık olmalı
Şerbet kaynayıp söndüreceğiniz zaman limon suyunu ilave edip altını söndürün
Şekerpare için ;Un dışında bütün malzemeleri bir araya koyup unu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu hazırlayın.Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettiğinizde,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizin.En son fındıkları yerleştirirken bir miktar fındığı batırdığınızda şekerparelerde minik gamzeler oluşturun ve 175 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin.Fırından çıkarınca şerbeti üstlerine gezdirerek dökün ve üzerini başka bir tepsi ile kapatın.Bir süre sonra şekerpareleri şerbetin içinde ters çevirerek şerbeti eşit olarak çekmesini sağlayın.
Hadi buyrun çekinmeyin afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder