Merhabalar Arkadaşlar,
Bugün, sizlerle (kökenleri Avusturya olmasına rağmen)Almanların gelenekselleşmiş nefis kurabiyelerini paylaşmak istedim..
Bu kurabiyeler özellikle yeni yıl için yapılır..Kasım-Aralık aylarında sokaklara kurulan renkli renkli kulübelerde satışa sunulur..Evlerde yapılıp, özel kutulara konulup, eşe dosta,çocuklara verilmek için özel hazırlanır.vs..vs..
Kurabiyelerin hem yapımı çok kolaydır,hem de yemesi çok keyiflidir..Tadını aldığınız an da kesin 3-4 taneyi rahatlıkla yiyebilirsiniz..Ben çok daha fazlasını yerim dermişim..))
Önemli husus ise;eğer elinizde vanilya özötü varsa onunla denemenizi tavsiye ederim..Yoksa da dert etmeyiniz, normal vanilya şekeri ile deneyiniz..Ben bile normal dr.oetker vanilya kullandım..))
Daha önce buna benzer yaptığım kurabiyeleri görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz..Teşekkürler!!
Malzemeler
200 gr soğuk tereyağ
1/2 su bardağı çekilmiş badem
1 paket vanilya şekeri veya vanilya özü
minicik tuz
75 gr pudra şekeri (1 çay bardağı dolusu)
250 gr un
Tepesi için
pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartılıp ay şekli verilip tepsiye dizilir.
Pudra şekeri vanilya karıştırılır.
175 c de ısınmış fırında yaklaşık 23 dk pişirilir.
Fırından çıkartılıp biraz bekletilip pudra şekerine bulanır.
Not:Kurabiyeler cam kavanoza konulup ağzı iyice kapatılırsa,pudra şekeri vanilya aromasını daha iyi almış olacaktır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder