MALZEMELER:
250 gr yaprak
1 su bardagi pirinc
1 adet büyük boy kuru sogan
bir adet domates
1 yemek kasigi salca
4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz,karabiber,taze veya kuru nane,maydanoz
yarim limon
YAPILISI:
Yapraklari güzelce yikayip, kaynar suda cok az haslayip cikartin ve süzgecte birakin. Pirinci yikayip suyunu süzdürüp bir tasa alin. Icerisine kücük dogranmis sogani, 2 yemek kasigi zeytinyagi, rendelenmis domatesi, salcayi, tuz ve baharatlari koyup karistirin.Yapraklarin icine bir seker kasigi kadar ic koyup sarin.Tencerenin alt tarafina daha iki üc tane bozuk yapraklari serin. Sardiginiz yapraklari tencereye güzelce yerlestirin. Bir bucuk su bardagina yakin su,iki kasik zeytinyagi ve yarim limon suyunu koyun. Isterseniz bir seker kasigi salca da suyuna koyabilirsiniz. Tuzunu da ekleyip üzerine bir cam veya porselen tabagi kapatip bir iki dakika harli ateste kaynattiktan sonra ocagi kisin ve yaklasik yarim saat suyunu iyice cekene kadar pisirin. Ilindiktan sonra servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder