Sizi yormayacak ,üzmeyecek ancak misafirlerinize göğsünüzü kabartacak nefis bir kurabiye tarifimi aradınız ? İşte burada :) Yapımı çok basit, kek gibi çırpıyoruz ,yoğurmak bile yok yani !Kulağa çok hoş geliyor değil mi? Eh birde tadına baksanız ,içi yumuşacık bol çikolatalı mutlaka deneyin asla pişman olmazsınız.
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE (18 adet için )
50 gram tereyağı
100 gram bitter çikolata
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
bir fiske tuz (çok çok az )
yarım çay bardağı şeker
Bulamak için;
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
Tereyağı ve çikolatayı çok düşük ısıda eritin. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Tereyağı ve çikolata karışımını yumurtaya ekleyin ve iyice çırpın.
Kuru malzemelerin hepsini eleyerek yumurta ve çikolatalı karışım ile birleştirip mikserle çırpın. Koyu bir kek kıvamında olacaktır daha fazla un eklemeyin.
Hamurun üzerini kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dolapta yağ ve çikolatanın etkisiyle hamur şekil verilecek kıvama gelecektir.
Tepsinize yağlı kağıt serin ve hamuru dolaptan alın. Tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparın. Kopardığınız parçaları yuvarlayarak önce toz şekere ardından pudra şekerine bulayın.
175 dereceli önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirip fırından alın.İlk 15 dakika dokunmayın.
Afiyet Olsun.
Not: Pişme süresini ,10 dakikayı geçirmeyin ve lütfen ekstra un eklemeyin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder