|
Ufamac icanadolu bölgesinde daha cok Yozgat , Kayseri , Corum , köylerinde yufkayla yapilan ve yine yufkayla yenen yöresel bir kahvaltilik veya ara ögündür. Türkiyeden gelirken getirmistim köy yufkalarini posetleyip buzluga koymustum.Buzluktan birsey almak istedigimde ne kadar dikkatli olsamda yufkalar haliyle kiriliyor buzlu oldugu icin. Kirilmis unufak olmus yufkalari ancak böyle degerlendirdim digerleri saglam onlari bulgur pilavi ve kuru fasulyeyle yemek icin bekletiyorum.
Yarin pazar, yufkanizda varsa kahvaltiya cok pratik ufamac yapmak istersiniz belki.
1 adet pismis yufka( kisi sayisina göre artilabilir) 3 adet yumurta 1 yemek kasigi tereyag
Tavada tereyag eritilir , kuru yufkalar iri sekilde ufalanir veya bölünürek tavaya konur. Ufalanan yufkalar kuru citir citir olana kadar tereyaginda devamli kasikla cevrilir. Yumurtalar cirpilir, ufamacin üzerine ilave edilerek yumurtalarda iyice pisirilerek ocaktan alinir. Ufamac ekmekle yenmez yine pismis yufkayla dürüm edilerek yenir. Yanina varsa köy cömlek peyniri veya beyaz peynirle servis edilir. Tabiki cayda olacak |
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder