Kisin nerdeyse her evde piser elmali pastalar kurabiyeler, piserkende elmayla tarcinin mis gibi kokusu sarar mutfagi .Yanina sicacik cay ,yagan kari seyretmek balkona aniden konan kusu yem ararken izlemek
((kuslar icin balkonlarimiza,bahcelerimize yem koymayi unutmayalim bu soguklarda)) bir dilim elmali pastayla kis keyfi ancak böyle güzel cikardi herhalde.
((kuslar icin balkonlarimiza,bahcelerimize yem koymayi unutmayalim bu soguklarda)) bir dilim elmali pastayla kis keyfi ancak böyle güzel cikardi herhalde.
4 adet yumurta
1 bardak siviyag
1 bardak ilik süt
7.8 adet elma
1 bardak seker
1 paket vanilya
1 cay kasigi tarcin
100 gr toz badem
1 paket kabartma tozu
2,5 3 su bardagi un
yarim limon suyu ,1 yemek kasigi bal
Elmalar soyulur ,ortadan ikiye ayrilir cekirdekleri cikartilir.Yarim elmanin üzerine bicakla 5,6 cizik atililir.Elmalarin üzerine limon suyu gezdirilir kararmamasi icin.
Yumurtalar sekerle köpürene kadar cirpilir,siviyag ilik süt eklenir cirpilmaya devam edilir.
Toz badem,tarcin,vanilya,kabartma tozu ve unun bir kismi eklenerek cirpilir.kalan un yavas yavas eklenerek kasikla iyice karistirilir.
Pasta kalibinin ici ve kenarlari yaglanir kek hamuru pasta kalibina dökülür ,elmalar dizilir.Isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.
Firindan ciktiktan sonra elmalarin üzerine ilitilmis bal fircayla sürülür elmalar daha parlak görünür ve hemen kurumaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder