Taze ekmeği kapan gelsin JBugün herkesin bayıldığı , çok kolay gibi görünen ancak yapımı biraz el oyalayıcı şakşuka yapıyoruz.
Mezelerin baştacı, yemeksiz evlerin ve yaz sofralarının ana yemeği şakşuka için buyrun tarife….
ŞAKŞUKA TARİFİ
3 adet kemer patlıcan
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı kızartmalık sıvıyağ1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sıvıyağı kızdırırıp iyice kuruladığınız patlıcanları iki seferde kızartın. Kızaran patlıcanlarınızı kağıt havlu serilmiş tabağa çıkartın.(fazla yağının süzülmesi için)
Sivri biberleri patlıcanlar ile aynı büyüklükte doğrayın. Kızgın yağda biraz diriliklerini kaybedene kadar kızartın.
1 kaşık sıvıyağa rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ardından şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip domatesin suyu hafif gidene kadar sosu pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder