ELMALI TURTA TARİFİ




   Bu turtayı yapalı oldukça uzun zaman oldu. Buradaki elmalı tart gibi zor bir hamuru yok, bildiğimiz kurabiye hamuru diyebiliriz. Hem yapımı kolay hem görüntüsü ve tadı oldukça lezzetli. İçini elma yerine ayva, armut gibi meyvelerle de yapabilirsiniz.

   Uzun geçen kış akşamlarında çayın yanına çok yakışacağını düşünüyorum. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık olsun.



ELMALI TURTA

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

İçi İçin;

2 orta boy elma
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
yarım çay kaşığı tarçın

Elmaları rendeleyip şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Pişince içine ceviz ve tarçını ekleyip biraz soğutun.
Unu kontrollü ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru un serpilmiş veya yağlı kağıt serilmiş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Mini turta kalıpları ile hamurdan  parçalar kesin. Bu parçaları yağladığınız turta kalıbına güzelce yerleştirin ve hamura kürdanla birkaç yerden delik açın. Hamurun üzerine 1 tatlı kaşığı elmalı içten koyun. Hamurdan şeritler keserek üst kısmını dilediğiniz şekilde kafes şeklinde döşeyin. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Turtaları 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra dilerseniz pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Not: Dilerseniz tek tart kalıbında da pişirebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler