KADIN BUDU KÖFTE TARİFİ
500 gr kiyma
1 adet sogan
1 su bardagi haslanmis pirinc ( artan pirinc pilavindanda olabilir)
1 yumurta
1 cay kasigi,karabiber,kimyon,
1 dis sarimsak,1 dal taze feslegen,tuz
1 yemek kasigi siviyag
kizartmak icin
3 yumurta
1 su bardagi galeta unu
1 cay bardagi un
siviyag
Yikanmis pirinc tencereye alinir,üzerini örtecek kadar suda cok yumusak olmayacak sekilde pisirilir. Ben artan pirinc pilavindan yaptim daha lezzetli oluyor.
Tavaya siviyag, yemeklik dogranmis sogan alinarak kavrulur.Kiymanin yarisi ilave edilir kavrulmaya devam edilir.Karabiber,sarimsak,kimyon kiyilmis feslegen,tuz eklenerek karistirilir.Kiyma suyunu cekince ocaktan alinir.
Derin bir kabta ,kiyma,haslanmis pirinc,kavrulmus kiyma,yumurta alinarak iyice yogrulur. 1 saat kadar buzdolabinda bekletilir.
Kiymali harctan kücük parca alinir. Yuvarlanarak yassilastirilir, ,önce un sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulanir. Kizdirilmis siviyagda arkali önlü kizartilir,kagit havlu üzerine dizilir. Domatesli sosla sicak servis edilir.
Etiketler:
Yemek Tarifleri,
Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder