KADIN BUDU KÖFTE TARİFİ























500 gr kiyma
1 adet  sogan
1 su   bardagi  haslanmis pirinc ( artan  pirinc  pilavindanda  olabilir)
1 yumurta
1 cay  kasigi,karabiber,kimyon,
1   dis  sarimsak,1 dal  taze  feslegen,tuz
1 yemek  kasigi  siviyag
 kizartmak  icin
3 yumurta
1  su bardagi    galeta unu
1 cay  bardagi  un
siviyag

Yikanmis  pirinc tencereye alinir,üzerini örtecek  kadar  suda cok  yumusak  olmayacak  sekilde  pisirilir. Ben  artan  pirinc  pilavindan  yaptim daha lezzetli  oluyor.
Tavaya  siviyag,  yemeklik  dogranmis sogan   alinarak  kavrulur.Kiymanin  yarisi ilave  edilir  kavrulmaya  devam  edilir.Karabiber,sarimsak,kimyon  kiyilmis  feslegen,tuz eklenerek  karistirilir.Kiyma  suyunu  cekince  ocaktan  alinir.
Derin  bir   kabta ,kiyma,haslanmis pirinc,kavrulmus  kiyma,yumurta  alinarak iyice  yogrulur. 1 saat  kadar  buzdolabinda  bekletilir.
Kiymali  harctan kücük  parca  alinir.  Yuvarlanarak yassilastirilir, ,önce  un sonra  yumurtaya  sonrada  galeta ununa  bulanir. Kizdirilmis siviyagda arkali  önlü  kizartilir,kagit  havlu üzerine  dizilir. Domatesli  sosla  sicak  servis  edilir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler