Zeytinyağına bana bana yiyebileceğiniz müthiş lezzetli bir ekmek. Kendisi italyan ekmeği olarak bilinir pide deseniz değil, pizza deseniz değil mutlaka denemeniz gerekir.
Kendimi durduramayıp bir seferde hepsini yemişliğim var desem lezzetini anlatmaya yeter sanırım :) Buyurun tarife ;
Focaccia Tarifi
3 bardak un (400 gram)
1 paket instant maya
yarım çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak ılık su
3 çorba kaşığı süt
üzeri için;
1 çay kaşığı deniz tuzu
7-8 adet çekirdekleri alınmış zeytin
kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur için, unu derin bir kaba alıp ortasını açalım. Diğer malzemelerin hepsini ortasına koyup unu içten dışa doğru yavaş yavaş alarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerine strech film geçirip ılık bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru yağladığınız 28 cm'lik döküm tavaya (yoksa normal fırın tepsisine veya pandispanya kalıbına) elinizi ıslatarak yayın.15 dakikada bu şekilde mayalanması için dinlendirin.
Parmaklarınız ile hamurun orta kısmına delikler açın.2 yemek kaşığı zeytinyağı hamurun her tarafına fırça ile sürün. Ardından dilimlenmiş zeytinler, kekik ve deniz tuzunu üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındığında zeytinyağı ile servise sunun.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder