Kıbrıs köftesini bir çok defa yapsam da bir türlü fotoğraflamak kısmet olmadı. Gerçi buna benzer daha evvel içine havuç, patates ve kabak rendelediğim bir misket köfte ve ada köftesi tarifi blogta mevcut.
Bu köftenin bildiğimiz köfteden tek ayrılan yanı içine patates rendelenip, tarçın eklenmesi. Tarçını abartmazsanız çocukların ve yiyen herkesin beğeneceği yumuşak ve lezzetli bir köfte oluyor.
KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ
500 gram kıyma
2 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
çay kaşığının ucuyla tarçın ce yeni bahar
Soğanı rendenin iri tarafı ile patatesleriyse rendenin küçük tarafı ile rendeleyin ve sularını avcunuzla sıkın.
Kıymaya sularını sıktığınız patates ve soğan rendelerini, baharatları, yumurtayı ve ufaladığınız ekmek içini ekleyip köfte harcını iyice yoğurun.
Harcı yaklaşık 1 saat dolapta dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köftelerinize yassı şekiller verin ve orta ısıda ve kızgın sıvıyağda kızartın.
Afiyet Olsun.
Not: Patates ve soğanı sıkmazsak , köfte dinlenirken sularını salıyorlar. Ayrıca köfteyi kızartırken çok karıştırmayın ki dağılmasın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder