250 gr tel kadayif
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi ceviz
muhallebisi icin
1 lt süt
2 yemek kasigi nisasta
4 yemek kasigi un
200 ml sivi krema
1 paket vanilya
1 bardak seker
Buzluktan cikmis kadayiflar elinizle kirilir.Teflon tavaya tereyag alinir kadayiflarin rengi dönene kadar kavrulur.Seker,ceviz eklendikten sonra karistirilir ocaktan alinir.
Tencereye süt,krema ,ve diger malzemeler eklenerek sürekli karistirilir , koyulasinca ocaktan alinir.
Kuplarain yarisina kadayiftan konur,üzerine muhallebi yayilir,kalan kadayiflarida muhallebinin üzerine serpistirilir. Oda sicakligi cikmis kadayifli kuplar buzdolabinda bir kac saat bekledikten sonra cikartilarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder