2 su bardagi ilik su
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket maya
1 tatli kasigi tuz
4,5 su bardagi un
ic malzemesi
5 adet patates
yarim demet maydanoz
1 dal dereotu
3 yemek kasigi siviyag
1 adet kuru sogan
karabiber , kirmizi pulbiber ,1 dal feslegen
üzerine sürmek icin
1 yumurta, bir kasik yogurt cirpilir
Derin bir kaba un eklenir,ortasi havuz gibi acilir, maya ve ilik suyun yarisi ilave edilerek maya yumusatilir .Yogurt,siviyag, tuz eklenerek iyice yogrulur mayalanmaya birakilir.
Patatesler haslanir,kabuklari soyularak patates ezecegiyle veya catalla ezilir.
Tavada siviyagla beraber yemeklilik dogranmis sogan kavrulur haslanmis patatesler eklenir,baharatlari ve kiyilmis maydanoz,dereotu ,feslegen ilave edilir,karistirilirak ocaktan alinir.
Unlu zeminde hamur ince olmayacak sekilde acilir,ortasina harctan yayilir.iki kenarindan tutularak ortaya dogru kapatilir.
Yaglanmis firin tepsisine kapali tarafi alt kisma gelecek sekilde yerlestirilir.Yumurtayla yogurt cirpilir pidenin üzerine sürülür.isitlimis firinda üzeri kizarincaya kadar pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder