200 gr un
100 gr tereyag
50 gr seker
1 adet yumurta
ic malzeme
4 adet elma
500 ml elma suyu
250 ml portakal suyu
2 paket vanliya puding
3 paket vanilya sekeri
üzeri icin
200 gr cig krema
200 gr schmand (labne peyniri )
1 paket krema sertlestirici
2 paket vanilya sekeri
üzerine tarcin
Taban icin malzemeler sirasiyla eklenerek yogrulur,pasta kalibinin tabanina yagli kagit serilir kenarlardan cikartilir.
Hamur pasta tabanina el ile bastirilarak yayilir.
Tencereye rendelenmis elmalar,portakal suyu,elma suyu,vanilya puding,vanilya sekeri ilave edilir, karistirilarak bir tasim kaynatilir.
Pasta tabanindaki hamurun üzerine pudingli elma yayilir,isitilmis 180 derece firinda yaklasik 60 dakika kadar pisirildikten sonra sogumaya birakilir.
Krema mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir,schmand, vanilya sekeri,krema sertlestirici ilave ediltikten sonra cirpilmaya devam edilir.Kivama gelince buzdolabinda bekletilir.
Elmali taban üzerine kremali karisim sürülür,üzerine tarcin serpilir. Bir gün buzdolabinda bekletildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder