Merhabalar, herkesin mübarek kurban bayramını kutlarım. Kötülüklerin azaldığı, iyiliklerin ve güzelliklerin hep bizi bulduğu mutlu günlere vesile olsun inşallah bu bayram....
Kurabiyeye gelecek olursak aslında buradaki elmalı kurabiyenin aynısı, sadece içinde ayva var ve şekil olarak kurabiye kalıpları ile kestim.
Gerçekten lokum gibi bir kurabiye oldu, mutlaka deneyin derim :)
AYVALI KURABİYE
1 paket tereyağı(250 gram)
3 dolu çorba kaşığı pudra şekeri1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt (koyu olsun)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 /4,5 su bardağı un
İç Malzemesi;
1 adet büyük boy ayva
3 yemek kaşığı şeker
1 çaykaşığı toz tarçın
yarımçay bardağı su
Üzeri İçin;
yarım su bardağı pudra şekeri
Öncelikle iç malzemesi için ayvayı rendeleyip şeker ve su ile birlikte orta ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim. Altını kapatıp tarçını ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Un hariç hamur malzemelerini bir kaba alıp unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirelim.
Ardından hamuru ikiye bölüp un serpilmiş tezgahta veya yağlı kağıt üzerinde yarım santim kalınlığında açın. İsterseniz fotoğraftaki gibi kurabiye kalıplarıyla kesip bir hamurun ortasına ayvalı iç koyun ve diğer hamuru üzerine kapatın. Yada klasik elmalı kurabiye şeklinde yapın.
Kurabiyeleri 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtiğinde üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder