Sosa 'ya ne zaman gitsem hep ıspanaklı tulumlu çıtırı tercih ederim. Görüntü olarak pizzaya benziyor ancak onlar çıtır ismini takmış bence gayette iyi etmişler.
Hep evde de deneyeceğim derim ancak bir türlü fırsat olmadı. Nihayet vakit bulup deneyebildim ve sonuç bingo :)
Ben 1 çıtırın tarifini yazacağım.Çok iştahlı biri 1 çıtırı bitirebilir bir tepsi büyüklüğün de oluyor çünkü bilginize :)
Çıtır Pizza Tarifi (Ispanaklı Tulumlu )
1 su bardağı kepekli un
1 yemek kaşığı beyaz un
1 ttalı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı instant maya
1 tutam şeker
bir tutam tuz
yarım çay bardağı kadar ılık süt
Sos İçin;
2 domates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
biraz kuru fesleğen ,tuz
Üzerine;
10 yaprak kadar ıspanak
1 minik kase tulum peyniri
ceviz
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip biraz dinlenmeye bırakın.
2 domatesi rendeleyip sıvıyağda suyunu çekene kadar biraz soteleyin .İçerisine kuru fesleğen ve tuz ekleyin ve dilerseniz blenderden geçirin.
Kepekli hamuru tepsi büyüklüğünde kestiğimiz fırın kağıdına (yağlı kağıda) yerleştirip merdane ve un yardımı ile ince ve oval şekilde açın.
Hamurun üzerine domates sosunu yayın.Ardından iki üç parçaya kesilmiş ıspanak yaprakları ve tulum peynirini serpiştirip 200 derece ön ısılı fırında 10-12 dakika pişirin.
Pişince üzerine ceviz serpiştirmenizi ve yoğurt soslu bir salata ile yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder