Blogumu bundan 6 sene acmistim tam anneler gününde ,ilk günlerdeki gibi blogumu güncellemesemde kaplumbaga hiziyla devam etsede blogum benim bir parcam oldu.Umarim uzun yillar devam ederim.
Karşılıksız tek sevgi annenin çocuğuna duyduğu sevgidir.
Basta Annemin, Sehit annelerinin ve bütün Annelerin Anneler gününü kutlarim.
4 yumurta
60 gr tereyag
200 g seker
50 g nisasta
25 gr kakao
1 paket kabatma tozu
100 g un
1 paket vanilya
3 yemek kasigi sicak su
kremasi icin
400 ml krema
2 paket krema sertlestirici
500 g süzme yogurt (Quark )
200 g seker
2 paket vanilya sekeri
200 gr frambuaz
kenarlari icin cikolata rendesi
Yumurtanin sarilari ayrilir, sekerin yarisi ilave edilerek 5 dakika kadar kadar cirpilir.Yumurtanin beyazina sekerin diger yarisi ilave edilerek yine 5 dakika cirpilir. Eritilimis tereyag ve su eklenerek cirpilir. Un .nisasta,vanilya kabartma tozu kakao elenerek eklenir cirpilir.
Kalpli kelepceli kalip margarinle yaglanir un serpilir,pandispanya hamuru kaliba bosaltilir. Isitilimis 160 dereceli firinda pisirilir,
Quark,krema,seker,koyu krema seklini alincaya kadar cirpilir,vanilya sekeri krem sertlestirici eklenerek cirpilmaya devam edilir buzdolabinda bekletilir.
Bir gün önceden yapilan pandispanyalar keserken dagilmiyor
Pandispanya ortasindan enine ikiye kesilir.
Kremanin yarisi pandispanyanin birinci katina sürülür . Ben dondurucudan cikardigim frambuazdan yaptim,frambuazlar kremanin üzerine serpistirilir. Pandispanyanin diger yarisiyla kremanin üzerine kapatilir.
Ikinci kat pandispanyanin üzerine ve kenarlarina krema sürülür, kalan kremayi krema torbasina koyarak pastanin kenarlarina sIkIlir.
Üzerini istediginiz sekilde dekor edebilirsiniz, seker hamurlu güller ve yaprak cikilotayla süsledim.
Pastanin kenarlari cikilota rendesiyle kaplanir.
Arkadaslarimla bende yaptigimiz kahvalti masasindan bir kac resim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder