8 adet patates
4 adet havuc
mor lahananin yarisi
1 kutu konserve misir
siviyag , limon suyu,karabiber,tuz
1 kase yogurt
üzeri icin taze feslegen
Haslanmis patatesler patates ezecegiyle veya rendeyle rendelenerek püre haline getirilir.3 ayri parcaya ayrilir.
Siviyag, limon suyu,karabiber,tuz eklenerek karistirilir. Rendelenmis mor lahana ve havuc ayrilmis olan patateslerle karistirilir. Kelepceli pasta kalibin tabanina kenarlarindan cikacak sekilde strecfilm serilir.
Ilk önce sade patates karisimi kalibin tabanina bastirarak yayilir,üzerine mor lahanali karisim daha sonra havuclu karisimda eklenerek buzdolabinda 1 saat kadar bekletilir.
Buzdolabindan cikan patates salatasi kaliptan cikartilarak servis tabagina ters cevrilir .Cirpilmis süzme yogurt salatanin üzerine kasikla yayilir. Taze feslegen yapraklari ve havuclar kenarlarina dizilir, orta kismi misirla kapatilir.Servis ederken pasta dilimi gibi kesilir.
Masaya tatlilar sonradan gelince resmini cekemedim misafirlerin yaninda,cikilotali truff ve meyveli pastamiz vardi .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder