Pogacalari gecen hafta bende toplanan arkadaslarim yapmistim, klasik pogaca tarifime bu sefer tereyag ekledim daha yumusak ve daha bir lezzetli oldu.
Gelibolu17 arkasimda hala devam etmekte olan etkinlige gönderiyorum tarifimi
Gelibolu17 arkasimda hala devam etmekte olan etkinlige gönderiyorum tarifimi
2 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
yarim cay bardagi eritilmis tereyag
4 yemek kasigi seker
1 yumurta
1 cay kasigi tuz
1 paket yas maya,alabildigi kadar un
ici icin bir kase rendelenmis beyaz peynir.bir tutam maydanoz
ilik sütle maya seker tuz eritilir, siviyag,yumurtanin beyazi,eritilmis tereyag ilave edilir, un'da ekleyerek yumusak bir hamur yogrulur,üzeri örtülerek mayalanmaya birakilir.
Mayalanmis hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar alinir,elinizle bastirarak cay tabagi büyüklügünde acilir, peynirli maydanozlu ic harci hamurun kenarina konur ve hamurun ortasindan asagiya dogru bicakla 4 yerinden kesilir, rulo yapilarak ay sekli verilir, yaglanmis tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarisi sürülür isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.
masada ,karniyarik börek,bezelyeli patates salatasi,kerevizli havuc salatasi,kabak mücver, mevsim salatasi, kurabiyeler, ispanakli pasta ve burmali baklava vardi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder