EVDE YUMUŞACIK EKMEK TARİFİ (makinesiz)



   Evde ekmek yapmak istiyorsunuz ama ekmek makinanız yok , yada daha evvelki denemelerinizde hep semsert taş kıvamında ekmekleriniz mi oldu.Haydi yeniden deneyip yumuşacık ekmek yapalım :)

   Yemek vakti facebook sayfasında bir okuyucumdan gelen istek üzerine yumuşak ekmek tarifi aramaya koyuldum.

   Aradığım tarifi ekmek sanatı sitesinde buldum.Site sahibinin annesinin tarifiymiş ve gerçekten çok başarılı yumuş yumuş 4. günde bile bayatlamayan bir ekmek oluyor denemenizi tavsiye ederim.

   Ben  ilk yapışımda baton kalıp kullandım.İkinci de en küçük yuvarlak kek kalıbımı.Siz hangisinde arzu ederseniz onu kullanın :)



YUMUŞACIK EKMEK TARİFİ

290 ml ılıksu (1 su bardağı + çeyrek su bardağı)
500 gram elenmiş un (4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 paket + 1 çay kaşığı instant maya

   Unu genişçe bir kaba alıp ortasını havuz gibi açalım.Bütün malzemeleri ortaya ekleyerek unu yavaşça dıştan içe alarak yumuşak bir hamur elde edelim.

   Kabın ağzını strech film veya kapak ile kapatalım ve sıcak bir yere alıp 45 dakika mayalanmasını bekleyelim.

   Kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru nazikçe kalıba yerleştirelim ve yarım saatte bu şekilde mayalandıralım.

   Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürerek yaklaşık 30-35 dakia daha pişirelim.

   Ekmeğimizi fırından alıp havalanması ve hamurlaşmaması için  dışarıda tel ızgara üzerinde soğutalım.

   Afiyet Olsun.



Yuvarlak kalıpta yaptığım ikinci ekmeğe 2 yemek kaşığı ayçekirdeği de ekledim .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler