Firina eger bir yemek süreceksem hazir firin'da isinmisken arkasina ya bir kurabiye yada bir kek yapmak adet haline geldi bende .
Besamal soslu karnibahar brokoli yapmistim ,dolabi her acisimda gözüme carpan kuru kaysilardan bir kek yapmayi düsünüyordum, yan kutudaki incirlerdende bir kac tane katsam derken paketinde yarim kalmis badem kiriklarinida ekleyince dogaclama yapmis oldugum bu kek ortaya cikti.
3 adet yumurta
150 gr tereyag
2 yemek kasigi nisasta
1 bardak seker
1 paket vanilya
1 cay bardagi iri cekilmis badem
1 kücük kase kuru kaysi,yaklasik 10, 15 adet
6 adet kuru incir
2,5 3 bardak un
1 paket kabartma tozu
üzeri icin 200 gr cikilotali glazür
1 cay bardagi iri cekilmis badem
Seker, yumurta yaklasik 5 dakika kadar mikserle cirpilir, erimis tereyag ilave edilerek cirpilmaya devam edilir .Nisasta, badem, vanilya eklenerek cirpilir.Önceden küp kesilmis kuru kaysi ve incirler sicak suyla yiknadiktan sonra eklenerek karistirilir. Elenmis un ve kabartma tozu eklenerek kasikla karistirilir. Yaglanmis ve hafif unlanmis baton kaliba kek harci dökülür. Isitilimis 170 derece firinda pisirilir. Pistigini anlamak icin kürdan testi yapilir. Benmari üsülü eritilmis cikilota glazür sogumus kekin üzerine yayilir, iri cekilmis badem kiriklari glazürün üzerine konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder