KAYSILI INCIRLI KEK

Firina  eger  bir  yemek  süreceksem  hazir firin'da   isinmisken  arkasina  ya  bir  kurabiye  yada  bir  kek  yapmak  adet  haline  geldi  bende .
Besamal  soslu karnibahar  brokoli  yapmistim  ,dolabi  her  acisimda  gözüme  carpan  kuru  kaysilardan  bir  kek  yapmayi  düsünüyordum,  yan  kutudaki  incirlerdende  bir kac  tane   katsam    derken  paketinde  yarim kalmis    badem kiriklarinida  ekleyince   dogaclama  yapmis  oldugum  bu    kek  ortaya  cikti.

3 adet  yumurta
150 gr  tereyag
2  yemek  kasigi  nisasta
1 bardak  seker
1 paket  vanilya
1 cay  bardagi   iri  cekilmis  badem
1 kücük  kase  kuru kaysi,yaklasik 10,  15 adet
6 adet  kuru  incir
2,5   3 bardak  un
1 paket  kabartma  tozu

üzeri  icin  200 gr  cikilotali  glazür
1 cay  bardagi  iri  cekilmis  badem

























Seker, yumurta  yaklasik  5  dakika  kadar  mikserle  cirpilir, erimis  tereyag ilave  edilerek  cirpilmaya  devam edilir .Nisasta,  badem,  vanilya  eklenerek  cirpilir.Önceden  küp  kesilmis  kuru  kaysi  ve  incirler  sicak   suyla yiknadiktan    sonra  eklenerek  karistirilir. Elenmis  un  ve  kabartma  tozu  eklenerek  kasikla  karistirilir. Yaglanmis   ve  hafif  unlanmis  baton kaliba  kek  harci  dökülür. Isitilimis  170 derece  firinda  pisirilir. Pistigini  anlamak  icin  kürdan  testi  yapilir. Benmari  üsülü  eritilmis  cikilota  glazür  sogumus  kekin  üzerine  yayilir, iri  cekilmis  badem  kiriklari  glazürün  üzerine  konur.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler