PATATESLI GÖZLEME


Hepinize  bol  günesli  bir  pazar  dilerim.
Oglumun Anne  epeyden  beri  lahmacun  yapmiyorsun diye  hatirlatmsindan  sonra ,hafta  sonuna  denk  getirip  biraz lahmacun  birazda  patatesli  gözleme  yaptim.Ev  halkinin  birarada  oldugu  zaman  ancak  hafta  sonlari  oldugu  icin  pazar  günü  yaptim sicacik  yendi  ayranla  birlikte.Bu  gecen hafta  yaptigim gözleme  simdi  yine  hamur  yogurdum  Kayseri  yaglamasi  yapacagim  hamurda  iyice  kabardi  tasti  hemen  icini  hazirlayip  yapmaya  baslayacagim.
Benim  yogurdugum  hamur  2  kiloya  yakin  oldugu  icin  ölcüleride   ona  verdim.

2  bardak  süt
1  bardak  siviyag
yarim  bardak ilik  su
1  paket  maya 42  gr
tuz,aldigi  kadar  un
ic  harci 
6  adet  iri  patates
1  adet  iri  sogan
bir  kac  dal  maydanoz
karabiber,kirmizi  tozbiber,sarimsak tozu,kuru  nane,tuz
 yarim  cay  bardagindan  az siviyag
Derin  bir  kapta  ilitilmis  süt, maya ,siviyag,  ilik  su,  tuz eklenerek kulak  memesi  yumusakliginda  hamur  yogrulur.Üzeri  örtülerek  sicak  bir  yerde  mayanladirmaya  birakilir.
Patatesler  soyulur  yikanir,cips  gibi  ince sekilde  kesilir,ben patates  rendesiyle  rendeledim.
Patateslere baharati  ,kiyilmis  maydanozu, rendelenmis  sogan,kuru nanesi  ,yarim cay bardagindan  az siviyagi  ilave  edilerek  karistirilir.

Mayalanmis  hamurdan limon  büyüklügünde  bezeler  alinir,tezgahta  un ile tabak  büyüklügünde acilir,patatesli  harctan  hamurun  yarisina  yayilir.Üzeri  kapatilir,parmaklarla  hamurun birlesen  kisimlari bastirilir.isitlimis  elektirikli  sac  veya  teflon  tavada  arkali  önlü  pisirilir. 


Hamurun  birazini  patatesli  gözleme  birazini  oglumun  istedigi  Lahmacunlari  yaptim
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler