Bu aralar blogta yemek tariflerinin olmadığının farkındayım.Sebebi işten geldiğimde hemen hazırlayıp fotoğraf çekmeye fırsat kalmadan mideye indirdiğimden tabiki...Geçtiğimiz akşamlardan birinde yemek tabağımı cep telefonum ile çektim.İlk defa cepten çekilmiş bir fotoğrafı bloğuma koyuyorum ancak baktımki ben sıcak yemekleri fotoğraflayamıyorum varsın olsun diyorum :)
Fırın poşetinde et pişirmeyi hem fırın tepsisi batmadığı hemde et kendi suyu ile piştiği için çok seviyorum.Ben genellikle çabuk piştiği ve daha lezzetli olduğu için kuzu eti tercih ediyorum.
Yelpaze patateste görsel olarak bu tür etin yanına en çok yakıştırdığım garnitürlerden.
Fırın Poşetinde Et
600 gram kuşbaşı kuzu eti
1 kurusoğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
kekik,kırmızı biber,karabiber
bir tatlı kaşığı un
bir yanmaz fırın poşeti
Soğanı incecik doğrayın.Eti soğan,süt,yağ ve baharatlar ile iyice harmanlayıp kapaklı bir kaba koyun.En az 6 saat dinlendirin.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un serpin ve içinin heryerine un gelmesini sağlayıp fazla unu boşaltın.
Eti içine koyup ağzını bağlayın.Hava alması için bir kaç yerden delik açın ve 200 derece fırında arada kontrol ederek 45 dakika pişirin.
Yelpaze Patates
4 adet mini boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
tuz
kekik,kırmızı biber,fezleğen vb istediğiniz baharatlar
Patateslere tam ayırmamamaya dikkat ederek 5-6 yerden kesikler atın.Tereyağ,baharat,ezilmiş sarmısak ve tuz karışımını attığınız kesiklerin arasına sürün.
200 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.
Dilerseniz son bir kaç dakika rendelenmiş kaşar peyniri serpebilir veya aralarına pastırma dilimleri yerleştirebilirsiniz.
Afiyet OLsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder