Dün bir arkadasima 5 cayina gitmistim orda bu kiyir kiyir agza alinca dagilip giden nefis kurabiyelerden yedim .Eve gelince hemen denedim tarifinde portakal yoktu ben ekledim . Bizim ev halkida cok begendi,oglum öyle kek pasta kurabiye sevmez o bile anne kurabiyeler güzel olmus dedigine göre bütün ev halkinin damagina hitap eden favori kurabiyemiz oldu.
250 gr margarin veya tereyag
1 adet portakal kabugu rendesi
2 adet yumurta ( birinin beyazi üzeri icin ayrilacak
2 su bardagi nisasta
1 su bardagi seker
2 paket vanilya sekeri
200 gr cekilmis toz badem
200 gr iri taneli badem
1 paket kabartma tozu
1.5 , 2 su bardagi un
Oda isisindaki margarin , seker, yumurtalar birinin beyazi üzeri icin ayrilir ve cirpilir Sirasiyla vanilya sekeri, toz badem, nisasta eklenerek cirpilmaya devam edilir. Portakal kabugu rendesinden bir kahve kasigi üzeri icin ayrilir. Portakal kabugu rendesi kabartma tozu un ilave edilerek yumusak bir hamur yogrulur. Hamurdan kücük parcalar alinarak el icinde yuvarlanir, icinde portakal kabugu rendesi olan yumurta beyazina batirilir daha sonrada iri taneli bademe batirilir.Yaglanmis tepsiye kurabiyeler dizilir,istilimis 170 derece firinda pisirlir ,üzeri pembelesmeden firindan cikarilir.Istenirse pudra sekeri serpilir ben üzerinede portakal kabugu rendesi koydugum icin pudra sekeri kullanmadim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder