Yagmurlu ve buz gibi esen bir sonbahar gününden hepinize sicacik sevgiler selamlar arkadaslar.
Birazdan gelecek olan arkadaslarima cayin yanina fasulye kavurdum ,masaya koymadan hemen resimledim ve sizlerle paylasiyorum
Tarifimi hünerlieller arkadasimin yaptigi etkinlige gönderiyorum
500 gr taze yesil fasulye
1 adet sogan
4 adet yumurta
siviyag, 1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi sarimsak tozu veya bir dis sarimsak,tuz
Fasulyeler ayiklanir kücük parcalara ayrilir ve kaynamis tuzlu suda biraz diri kalacak sekilde haslanir. Süzgecten gecirilir.
Tavaya siviya konur,yemeklik dogranmis sogan pempelisinceye kadar kavrulur,suyu süzülmüs fasulyeleri ekleyerek biraz daha kavrulur .karabiber,sarimsak tozu,tuz eklenir ve yumurtalar fasulyelerin üzerine kirilir, sonra ocaktan alinir.Sicakken servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder