Ramazanda balık çokta tercih edilmeyen bir besin...Nedense iftar sofralarımızda hep ya kıymalı-etli yada tavuklu yemeklere yer veririz.Tabi canımız balık çekmediği sürece !
Hafta sonu iftarda balık yemek isteyince pişirimi kolay olduğu için 2 paket iglo mezgit aldım.1,5 paketini fırında domates soslu pişirken kalan yarım paketide bu şekilde değerlendirdim.Bütün beyaz etli balıklarda kulanabileceğiniz bu tarifi bence çocuklarınızda çok sevecek :)
Balıklı Patates Kroket150 gram mezgit balığı(konserve ton,taze levrek vs de olur)
3 adet orta boy patates
küçük bir kase dereotu ve maydanoz
1 yumurta
tuz,karabiber
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım su bardağı galete unu
1 su bardağı sıvıyağ
Balıkları 1 su bardağı su ilavesi ile haşlayıp didikleyelim ve kenara alalım.Patatesleri tuz ilaveli suda haşlayıp püre yapalım ve balıklarla karıştırıp katılaşması için 1 saat dolapta bekletelim.
Yeşillikleri,1 rendelenmiş soğanı,yumurta akını,limon suyunu ,tuz ve karabiberini koyup iyice yoğuralım.
Elimizle yuvarlak şekil verip önce yumurta sarısına sonra galete ununa bulayıp kızın yağda altın rengi olana kadar kızartalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder