Aslında niyetim elmalı turta yapmaktı ancak işi yine tembelliğe vurunca kek çırpıp arasına yaydım elma rendesini.Biz sıcak sıcak yedik üzerine çikolata rendeleyerek...Yanında 1 top kaymaklı dondurmada hoş olurdu tabiki ama hassas boğazıma iyi gelmez bu soğuklarda .....:)
Elmaları rendeleyip iyice suyunu sıktım,çıkan su 1 su bardağı kadarı bunuda bir güzel içtim.bundan sonra elmalı kurabiyedede içi pişirmeme kararı aldım gereksiz uğraşı sanki....
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
3 kaşık yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
9 yemek kaşığı un
İç Malzemesi;
2 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1-1,5 yemek kaşığı şeker
1 avuç iri kırılmış ceviz
yarım su bardağı file badem
Yumurta ve şeker iyice çırpılıp içerisine sıvıyağ ve yoğurt eklenir çırpmaya devam edilir.Un,1 çay kaşığı tarçın,kabartma tozu ve vanilya bir elek yardımı ile hamur malzemesine elenerek özdeşleşene kadar çırpılır.
Diğer taraftan 2 büyük elm a rendelenip suyu elle sıkılır.İçerisine toz şeker,tarçın ve ceviz karışırıp yoğrulur.
Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıba(tart kalıbıda olur)kek hamurunun yarısı dökülür.Arasına elmalı harç heryerine gelecek şekilde serpiştirilir.Kalan hamur üzerine yayılır.Üzeri file bademlerle kaplanır.
175 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 30-35 dakikada kekiniz pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder