Noel yaklasirken Almanlar'in evinden mis gibi kurabiye kokulari geliyor,bizde bayramlarda tatli yapilir Almanlar'da noel'den önce cesit cesit kurabiyeler yapiliyor.
Kizim Alman arkadasinda elmali ekmekten yemis ve tarifini alip hemen yapti.Ekmekle kek arasinda malzemesi bol enerji bombasi bir ekmek oldu.Piserken karanfi ve tarcinin kokusu bütün daireyi sardi,kizimin ellerine saglik bizede kahve yapip afiyetle yemek kaldi.
500 gr elma
200 gr seker
1 adet limonun rendesi
100 gr kuru üzüm
100 gr kuru kaysi
100 gr kuru incir
200 gr badem
1 yemek kasigi kakao
1 cay kasigi toz karanfil
1 cay kasigi tarcin
1 paket kabartma tozu
500 gr un
Elmalar soyulur rendelenir,seker ve limon suyu rendelenmis elmalara eklenir, üstü kapatilarak bir gece bekletilir
Kuru meyveler küp küp dogranir,un kabartam tozu,kakao,karanfil , kuru meyveler, ince dogranmis badem, tarcin derin bir kaba alinir karistirlir ve elmali karisim eklenerek sert olmayan bir hamur yogrulur.
Yaglanmis veya yagli kagit serilmis pasta kalibina hamur yayilir,isitilmis 180 derece firinda yaklasik 70 dakika kadar pisirlir,pistigini anlamak icin kürdan testi yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder