Fırında Patlıcan

Ramazanla birlikte maaşallah her akşam yemek pişirir oldum.Bütün gün aklımda yemekler uçuşuyor eve gelincede yapması bana düşüyor tabi...Buda dün akşamki yemeğimiz..Çorba yapmadığım için biraz sulu bıraktım ,siz isterseniz fırında daha da çektirebilirsiniz.Birde aleminyum folyoyu çok kullanmadığım için bittiğini farketmemişim mutfakta çareler tükenmez diyerek yerine büyük boy fırın torbası geçirdim!

Fırında Patlıcan

3 adet patlıcan

400 gram kıyma
1 küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 kapya kırmızı biber
tuz,karabiber

arasına;
3 adet yeşil biber
1 adet domates

Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı


Patlıcanları alacalı soyup kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselip ve tuzlu suda bekletin.


Soğan,kapya biber ve sarmısağı rendeleyin.Kıyma,tuz ,karabiber ve rendelenmiş sebzeleri karıştırıp iyice yoğurun.



Fırın kabını yağlayın.Herbir patlıcanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma koyup üzerine tekrar patlıcan koyun ve bu şekilde fırın kabına bütün malzeme bitene kadar dizin.Boş kalan yerlere iri doğradığınız domates ve yeşil biberleri serpiştirin.



Sos malzemelerini çırpıp patlıcanların üzerine dökün.Fırın kabını aleminyum folyo ile kaplayıp önce 180 derecede yarım saat sonra folyoyu alıp 200 derecede suyu istediğiniz kadar azalana kadar (20 dk)pişirin.




Afiyet Olsun...



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler