Ramazanla birlikte maaşallah her akşam yemek pişirir oldum.Bütün gün aklımda yemekler uçuşuyor eve gelincede yapması bana düşüyor tabi...Buda dün akşamki yemeğimiz..Çorba yapmadığım için biraz sulu bıraktım ,siz isterseniz fırında daha da çektirebilirsiniz.Birde aleminyum folyoyu çok kullanmadığım için bittiğini farketmemişim mutfakta çareler tükenmez diyerek yerine büyük boy fırın torbası geçirdim!
Fırında Patlıcan
3 adet patlıcan
400 gram kıyma
1 küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 kapya kırmızı biber
tuz,karabiber
arasına;
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında Patlıcan
3 adet patlıcan
400 gram kıyma
1 küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 kapya kırmızı biber
tuz,karabiber
arasına;
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselip ve tuzlu suda bekletin.
Soğan,kapya biber ve sarmısağı rendeleyin.Kıyma,tuz ,karabiber ve rendelenmiş sebzeleri karıştırıp iyice yoğurun.
Fırın kabını yağlayın.Herbir patlıcanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma koyup üzerine tekrar patlıcan koyun ve bu şekilde fırın kabına bütün malzeme bitene kadar dizin.Boş kalan yerlere iri doğradığınız domates ve yeşil biberleri serpiştirin.
Sos malzemelerini çırpıp patlıcanların üzerine dökün.Fırın kabını aleminyum folyo ile kaplayıp önce 180 derecede yarım saat sonra folyoyu alıp 200 derecede suyu istediğiniz kadar azalana kadar (20 dk)pişirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder