3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un
serbeti
4,5 su bardağı seker
4 su bardağı su
yarim limon
kakaolu kismi icin
3 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi hindistan cevizi
Önce serbet hazirlanir. Su, seker, tencereye alinir ,yaklasik 15, 20 dakika kisik ateste kaynatilir,limon suyu eklendikten sonra 5 dakika daha kaynadiktan sonra ocaktan alinarak sogumaya birakilir .
Yumurta şekeri kar haline gelene kadar çırpilir, siviyag,irmik,yogurt,vanilya, eklenir cirpilir. Un kabartma tozuyla karistirilarak eklenir, cirpildiktan sonra yağlanmış tepsiye yayilir.
Önceden ısıtilmis 180 derece firinda pişirilir . Pişince fırından ters çevirerek başka bir tepsiye alinir. Soğumus şerbet tatlinin üzerine gezdirilir . Bir bardakla yuvarlak sekilde kesilir. Kalan hamurları 3 yemek kaşığı kakao , hindistancevizi ile karıştırilir . Tatlidan kesilen yuvarlak dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp el ile yavaşça şekli vererek tatlılarin üzerine konur.
Üzerine istenirse kremsanti veya sekerlemelerle süslenir.Ben beyaz cikolata ve kiraz sekerlemesiyle süsledim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder