Aslında bu börek tarifini bloğu ilk açığım zamanlarda verdiğim kıymalı börekle neredeyse aynı.Tek fark içine 3 tane közlenmiş tombik patlıcan eklenmesi,yaklaşık 1 kiloya tekabül ediyor ve kemer patlıcana göre içinden daha fazla közlenmiş sebze çıkıyor.
30 adet adet baklava yufkası
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gram tereyağ
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet közlenmiş tombul patlıcan
tuz,karabiber
ince kıyılmış maydanoz
1 yumurta sarısı
2 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar soteleyelim.Kıymayıda ilave edip 5 dakika daha kavuralım.En son küçük doğradığımız közlenmiş patlıcan,tuz ,karabiber ve maydanozu ekleyip altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.
Bir adet baklava yufkasını serip silikon yumurta fırçasıyla yağlayalım. İkinci kat yufkayı üzerine kapatıp tekrar yağlıyalım. Üçüncü kat yufkayı da serdikten sonra geniş olan kenara 2-3 yemek kaşığı kadar iç harcı uzunlamasına yayalım.
Yufkamızı dikkatlice ne çok sıkı nede gevşek olacak şekilde büyük bir rulo yapalım. Keskin bir bıçakla ruloyu 5 parçaya bölelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp yufkalarımızı tamamlayalım.
Böreklerimizi hafif yağladığımız tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürelim,170 derecede 15 -20 dakika kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder