Magginin düzenlediği pilav festivaline gönderdiğim tarifler arasında finale kalan pilavım içindeki patlıcan sebzesi ile yaz pilavı oldu ...Böylelikle diducum Tümay'ın yanında yarışacak tarifin sahibi olarak geçen pazar yerimi aldım:)
Aslında beşamelli pilavımın finale kalmasını beklerken bu biraz süpriz oldu bana...Sonuç olarak tümayım ve ben yaratıcı pilavların yarıştığı magginin yarışmasını 2. olarak bitirdik :)
Patlıcan közlemesi hariç 10 dakikanızı alacak bu tarifi mutlaka deneyin derim...
yarışmadaki sunum tabağımız...
KÖZLENMİŞ PATLICANLI YAZ PİLAVI
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet közlenmiş kemer patlıcan(büyüklerden)
1 tablet maggi etsuyu
3 adet kırmızı biber(ikisi közlenmiş)
2 adet yeşil biber
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı isot
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı tuz,kuru nane
Bulguru yıkayıp 4 su bardağı su ve 1 maggi tablet bulyon koyduğumuz tencerede haşlayıp soğumaya bırakalım.
Zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşene kadar kavuralım. Salçaları da koyup biraz daha kavurup altını kapatalım.
Közlenmiş patlıcan, biberleri, taze soğan ve maydanozu ince olacak şekilde doğrayalım.
Ilınmış olan bulgura salçalı soğanı ,isot tuz ve kimyonu ilave edip iyice karıştıralım.
Sebzeleri ve nar ekşisini ve limon suyunu da ilave edip karıştıralım bekletemeden servis yapalım.
Afiyet Olsun ....
Sebzeleri ve nar ekşisini ve limon suyunu da ilave edip karıştıralım bekletemeden servis yapalım.
Afiyet Olsun ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder