Burda havalar sogumaya basladi kis erken gelecek gibi.Havalar soguyunca corbalarin yeride baska oluyor.
Tarhana halis Denizli tarhanasi ,arkadasimin annesi yapmis sagolsun banada verdi burda bir arkadasim denedi ama Denizli tarhanasinin tadini tutturamadi.
Hepinize sicacik bol gezmeli bir hafta sonu diliyorum arkadaslar.
5 yemek kasik toz tarhana
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi nane
1 kahve kasigi pulbiber
5 ,6 su bardagi su,ben et suyu kullandim
üzeri icin kizarmis ekmek
Tencereye tereyag alinir eritilir,nane salca pulbiber eklenir.Bir bardak suda tarhana cirpilir ve tencereye ilave edilir.5 bardak et suyu ilave edilir kaynayinca kadar karistirlir. Eger cok koyu olmussa biraz daha su eklenerek pisirilir.Ben üzerine hazir kizartilmis yuvarlak ekmekcikler koydum ,küp küp dogranmis ekmegi biraz yagda kizartincada kitir ekmekcikler elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder