Yaban Mersini Reçeli


Nektarin reçelini yayınladığım gün yaban mersini reçelini yapacağımı yazmıştım.Bu sene reçel yapma işini gerçekten çok sevdim..Tek kötü yanı her sofraya koyduğumda hangi reçelden yiyeceğimi şaşırıp hepsini yemem sanırım :)Yaban mersini yararları saymakla bitmeyen bir meyve.Ekşimsi bu meyveyi tüketmenin en güzel yollarından biride bu deneyin derim ...



Yaban Mersini Reçeli


1 kilo yaban mersini

1 kilo 200 gram şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu



Nektarin reçelinde olduğu gibi ,yaban mersinlerini tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim ve 1 gece bekletelim.

Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.


Afiyet Olsun...




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler