Nektarin reçelini yayınladığım gün yaban mersini reçelini yapacağımı yazmıştım.Bu sene reçel yapma işini gerçekten çok sevdim..Tek kötü yanı her sofraya koyduğumda hangi reçelden yiyeceğimi şaşırıp hepsini yemem sanırım :)Yaban mersini yararları saymakla bitmeyen bir meyve.Ekşimsi bu meyveyi tüketmenin en güzel yollarından biride bu deneyin derim ...
1 kilo yaban mersini
1 kilo 200 gram şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Nektarin reçelinde olduğu gibi ,yaban mersinlerini tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim ve 1 gece bekletelim.
Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder