Hindistan Cevizli Tatlı

Bazen mutfakta üretime geçiyorum resmen.1-1,5 saat içinde o kadar çok şey çıkıyorki ortaya oturduğumda ne kadar kaptırmışım kendimi diyorum her defasında.Mesela bu tatlıyıda nutellalı poğaçaları yaptığım akşam yapmıştım ...Bu kadar çok şeyi yapmak ev - eşraf için iyide havanın bugün ısınması ile dank giye kafama çarpan kiloları bize aldırmasa :))

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI

3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı süt tozu
50 gram hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvıyağ
2 -2,5su bardağı un

Islatmak için;
1,5 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı şeker


Üzeri için;
sütle çırpılmış krem şanti(bir poşet kullandım,siz 2 poşet kullanın-2 poşet=1 paket)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi


Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.Un ,vanilya kabartma tozu ve süttozunuda eleyerek ekleyelim.En son hindistan cevizini katıp karıştıralım ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.

175 dereceli ön ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.1,5 su bardağı soğuk sütte 3 yemek kaşığı şekeri eritip fırından çıkan kekimizin üzerine dökelim.

Krem şantiyi paketteki gibi hazırlayıp içine hindistan cevizi ekleyelim ve tatlımız soğuduğunda üzerine yayalım.En az 2 saat dinlendirip servis yapalım.

Afiyet Olsun...


* Evde çokça pınar süttozu olduğu için kullandım siz koymayabilirsiniz.Süzme yoğurt yerine 3 yemek kaşığı koyu yoğurt kullanabilirsiniz.

Bizim evde krem şanti tercih edilmediğinden 1 poşet kullandım ,daha düzgün bir görüntü için 2 poşet kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler