Kışın bol bol tükettiğimiz kabak mevsimindeyken ,bu pasta-tatlı sık sık yapılır bizim evde.Çok pratik ve çoğumuzun bildiği bir yöntem belki ama tek farkı ben cici bebe ile yapıyorum.Bebe bisküvilerinin lezzeti hepimizce malum :)
Ben yaptığım şekilde yazıcam ama sizin evde yaptığınız kalmış kabak tatlılarınız varsa ilk aşamayı geçip onları değerlendirin hemen ....
Bal Kabaklı Pasta
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
400 gram cici bebe
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
2 poşet (1 paket)kremşanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin;
100 gram çikolata
50 gram krema (üzerine sos yapmayabilirsiniz)
Orta boy küpler halinde doğradığımız kabak,şeker ve suyu düdüklü tencereye alıp 20-25 dakika pişirelim.
2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırparak iyice katılaşması için buzdolabına kaldıralım.
Pişen balkabalarımızı şerbetini almadan büyükçe bir servis kasesine alıp iyice ezelim.(zaten yarı ezilmiş olacaklar)
Soğuyan kabak püresinin içine,cici bebeleri çok un gibi olmayacak şekilde kırıp karıştıralım.Ceviz ve krem şantiyide ekleyip iyice karıştıralım.
Kelepçeli bir kalıba veya yoksa strech film geçirilmiş kalıba balkabaklı tatlımızı iyice yayıp buzdolabında en az 6 saat ,yada hemen tüketilecekse dondurucuda 1 saat kadar bekletelim.
Kelepçeli bir kalıba veya yoksa strech film geçirilmiş kalıba balkabaklı tatlımızı iyice yayıp buzdolabında en az 6 saat ,yada hemen tüketilecekse dondurucuda 1 saat kadar bekletelim.
Krema ve çikolatayı benmari usülü eritelim.Tatlımızı servis sırasında üzerine çikolata gezdirelim.
Afiyet Olsun.
Not:Tatlının üzerine çikolata sos harici diğer bir alternatif,
1,5 su bardağı süt,4 kaşık şeker,1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilyayı koyulaşana kadar pişirelim.Ilınınca içerisine 1 paket toz krem şanti veya 1 çay bardağı krema karıştırıp tatlının üzerine yayalım.Böylece daha kalın katmanlı bir pasta elde edersiniz.(bunun için kelepçeli kalıp şart)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder