Sizlerin evindede olurmu bilmiyorum ama ne zaman sandviç ekmeği alsam kalır bizim evde...Ya dondurucuya atarım,yada başka başka şekillerde kullanırım hep.Buda kalan ekmekleri değerlendirmek adına çıkan bir yemek. Modern yemeklerden hoşlananlar mutlaka denesin derim .....
BEŞAMEL SOSLU EKMEKLİ KÖFTE
400 gram kıyma
1 kurusoğan
2 dilim bayat ekmek içi
tuz,karabiber
3 adet sandviç ekmeği
1 yemek kaşığı pesto sos(yoksa koymayın)
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Beşamel Sos İçin;
1,5 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,muskat rendesi
bir kase taze kaşar rendesi
Üzeri İçin;
6 ader cherrry domates
Kıyma ,rendelenmiş soğan,tuz ,karabiber ve beyat ekmek içini iyice yoğuralım ve hamburger köftesi şekli verip yağsız tavada önlü arkalı pişirelim.
Beşamel Sos için un ve tereyağı kavurup sütü ekleyelim..Koyulaşmaya başlayınca tuz ve muskat rendesini ilave edip arada karıştırarak ılınmaya bırakalım.
Sandviç ekmeklerini ikiye bölelim varsa üzerlerine pesto sos sürelim.Fırın kabımızın altını yağlayıp sandviç ekmeklerini yerleştirelim.Üzerlerine 1 er köfte koyalım.arasına kaşar peyniri rendesi ve ince doğradığımız közlenmiş biberi koyup üzerine 1 köfte daha koyalım.
Beşamel sosu sandviçli köftelerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım,üzerine kaşar peyniri rendesi serpip domates ile süsleyelim.
180 dereceli fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder