IRMIK HELVASI

Hepinizin gecmis mevlid kandilini kutlar, yapmis oldugunuz dualarinizin ibadetlerinizin kabul olmasini dilerim.
Dün kandil dolayisiyla bende irmik helvasi yaptim, bu sefer irmik helvasina un kattim daha kivamli oldu. Rabbim nice kandillere huzur bereket saglik icinde nasip etsin.
Irmik helvasini p.d.c.s.etlkinligi evsahibesi Sevilcigime gönderiyorum.

2 bardak irmik
1 bardak un
2 bardak süt
1 bardak su
2.5 bardak seker
200 gr tereyag,yarim cay bardagi siviyag
ici icin dolmalik fistik
Tencereye tereyag siviyag ve fistik eklenir,fistiklar hafif kavrulur.Irmikle un ilave edilir,devamli kasikla kavrulur rengi degisip koku verene kadar yaklasik 15,20 dakika kadar.Sekerle su, süt hafif isitilir,tencere ocaktan alinir ve üzerine süt yavas yavas eklenir.Hafif tasma olacaktir onun icin helvayi yapacaginiz tencere derin olursa tasma tencerenin icinde kalir.Ocaga alinan tencere sütü cekinceye kadar hizlica karistirilir ve ocaktan alinir tencerenin kapagi kapatilip helva dinlendirilir. Helva Istenilen kaliplarla veya kasikla sekillendirilir,servis ederken tarcin sevenler ekleyebilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler