Kıymalı Galeta Unlu Poğaça

Galeta unlu poğaçayı yapmayan kalmamıştır eminim.Ben bu sefer patatesli değilde kıymalı olarak denedim ve gerçekten çok daha lezzetli bir tat elde ettim.Heleki iç malzemeyi bol tutarsanız ve içine benim gibi cevizde eklerseniz kendinizi durduramayabilirsiniz....




Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık...







Galeta Unlu Poğaça

1 paket tereyağı veya margarin(250 gr)
2 yumurta(bir ak üzeri için ayrılacak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt



1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un

İç Harcı İçin;
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
400 gram kıyma
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
bir kaç dal maydanoz

Üzerine
1 kase galeta unu





İç harcı için sıvıyağ ve küp doğranmış soğanı biraz kavuralım.Kıymayıda ilave edip yakşaşık 6-7 dakika kıyma pişene kadar kavurmaya devam edelim.En son baharatını ve maydanozu ilave edip harcı soğumaya bırakalım.


Poğaça için hamur malzemelerinin hepsini(unu kontrollü ekleyin)yoğurma kabında karıştırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparıp ortasını açın ve içerisine kıymalı harçtan koyun.


Poğaçaları önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp 180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirin(30 dakika kadar)


Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler