ISPANAK CORBASI VE AVUSTURYA'DA N KAYAK MANZARALARI


Doyurucu saglikli sicacik bir ispanak corbasi,ilk defa yaptim kizimla esimden begeni aldi,oglum sebze yeme özürlü oldugu icin agzina bile almadi. Cogunluk begendigine göre arada bir pisecekler listesine alindi ispanak corbasi.

500 gr ispanak,ben dondurulmus paketlerden kullandim
1 adet sogan
1 yemek kasigi dolusu un
1 cay bardagi süt
5 bardak su
yarim cay bardagindan az siviyag
sebze bulyon,veya et bulyon,ben ikisindende kullandim
karabiber,tuzot
Tencereye siviyag eklenir,sogan rendelenir un'da ilave edilerek kavrulur. Sicak suyu eklenir dondurlumus ispanaklar ilave edilir (taze ispanaktan yapilacaksa yikanir incecik kiyilir) et bulyon,sebze bulyon eklendikten sonra sütü ilave edilirken cirpacakla hizlica cirpilir.karabiber tuzot ilavesinden sonra corba özlesinceye kadar pisirilir,bilenderden gecirilen ispanak corbasi sicacik servise hazirdir.Üzeri icin ben hazir kizartilmis ekmek tanecikleri ekledim sizde firinlanmis küp küp ekmekcikler koyabilirsiniz.
Bastaki oglum,yanindaki esimin yegeni ve esi,mavilide kizim

Ben haric bizimkiler Avusturya'ya kaymaya gittiler birkac günlügüne.bende gidecektim ama hem kaymayi bilmiyorum hemde oralari cok soguk oluyor onlar kayarken saatlerce bende tiril tiril üsüyecegimi bildigim icin gitmedim.Otelde kalsam bütün gün onlar kayarken,heryer kar belki yarim saat yürüyüs yapip geri otele dönecegim eee o zaman niye geldimki diyecegimi bildigim icin sicacik evimde kaldim. Evde kaldimda bosmu durdum 2 kilo undan manti yaptim,ögleden basladim minik minik aksama kadar dolduracagim diye ugrastim Ikinci gün dip bucak temizlik yaptim,iyi degilmi onlar eglensin kaysin ben evde manti, temizlik yapayim. Sagolsun esim benim icin cok resimler cekmis, gitmis kadar oldum sayilir.

Kis gelince Almanlarin cogu Avusturya'ya kayak yapmak icin giderler.Almanya'dada var kayak merkezleri ama Avusturya'nin heybetli daglarinin kaymak baska bir zevkli oluyor onlar icin

telefirikle cikiyorlar, asagi inerkende kayarak süzülüyorlar
dagin en tepesi


oglus kayarken


Avustur'ya yollarinda oldukca cok olan tüneller

oteldeki ici doldululmus kurt


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler