Tarçınlı&Karanfilli Meyve Suyu(komposto)

Ah erik tam fotoğrafı çekerken ne iyi ettinde bardağa cumburlop düşüverdin :)))




Yine ismi ne olsunki bunun diye uzun uzun düşündüğüm bir tarif:)Aslında şöyle kallavi bir şekilde Serinletici Ramazan Şerbeti veya Şifa Kaynağı Kompostosu gibi başlıklar atmak istiyorum ama boyumdan büyük başlıkları! ben pek sevmiyorum nedense...

Hepimiz evde erik ve vişne suyu yaparızya yapmayın artık:)Bir kere bu şekilde deneyin eminim klasik şeker ,su ve meyve biürleşiminden oluşan kompostaları bir kenara bırakacaksınız.




Hayırlı Ramazanlar hepimize,Allah hepimize güç kuvvet versin...



Tarçınlı&Karanfilli Meyve Suyu



1 kilo kırmızı erik
Yarım kilo vişne

2,5 su bardağı şeker(damak zevkinize kalmış )

3 litre su

2 adet çubuk tarçın

fındık büyüklüğünde zencefil

7-8 adet karanfil








Büyükçe bir tencereye su ve yıkanmış meyveleri koyup kaynatalım.Meyveler çatlamaya başladığında suyun içine baharatları ve şekeri ilave edip beş dakika daha kaynatıp altını kapatalım.



Teneceremizi bir kenarda soğumaya bırakalım.Soğuyan meyve suyumuzu kevgirden geçirip şişelere dolduralım.dilersek şişlerin içine çubuk tarçınıda atabiliriz.Buzdolabında 5 gün saklayabilirsiniz.




Afiyet Olsun...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler