Havuçlu Kek

Canımın kek istediğinde çikolatalı 'dan sonra aklıma gelen ikinci kek olan havuçlu kekin sitede olmadığını fark edince geçen hafta hemen yapıp fotoğraflarını çektim.Kekin ılınmasını bile beklemeden dilimlemeye kalkınca çok düzgün kesemedim ama tadı gerçekten nefis.

Havuçlu Kek


4 yumurta(oda sıcaklığında)

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı rendelenmiş havuç(rendenin iri tarafı ile rendelenecek,sakın mutfak robotu kullanmayın)

1 su bardağı sıvıyağ

1 dolu yemek kaşığı koyu yoğurt

1 limon ve 1 portakalın rendelenmiş kabukları

1 yemek kaşığı hindistan cevizi(koymayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çimdik tuz

3 su bardağı un







Yumurta ve şekeri mikser ile yumurtanın rengi mayonez gibi olana kadar iyice çırpın.Yoğurt,sıvıyağ,minicik tuz ekleyin ve çırpmaya devam edin.Rendelenmiş havuç,tarçın,limon ve portakal kabuğu rendesi,hindistan cevizi ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.En son elenmiş un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip diğer malzemelerle özdeşleşene kadar çırpın.

Kek kalıbını margarinle önce yağlayıp sonra 1 çay kaşığı un ile unlayın.Kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 35-40 dakika pişirin.



Afiyet Olsun...


Not:Yumurtalarınız büyük ve yoğurt yeterince koyub değilse kontrollü olarak yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz...



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler