TÜRK ALMAN KADINLAR GURUBUNUN TÜRKCE KITAPLAR KÜTÜPHANEMIZDE ETKINLIGI

Her sene Almanya'da yapilan kitap fuarinin bu seneki onur konugu Türkiye. Frankfurt'ta Almanyanin en büyük kitap fuari baslayacak,Türk yazarlar konuk edilecek ve bir cok kitap tanitilacak.Türkiye onur konugu oldugu icin Almanya genelinde kütüphanelerde Türk kitaplari tanitiliyor etkinlikler düzenleniyor.Biz türk Alman kadinlar gurubu olarak kasabamizdaki kütüphane müdürü ve calisanlariyla böyle bir etkinligi organize ettik.Artik kütüphaneye giden cocuklarimiz vadandaslarimiz Türkce kitaplar bulabilecekler ve okuyabileceler.
Acilis icin bizlerde türk cayi ve hamurisleri yaptik,iki semaver cay demledik ,yani kitabiyla mutfagiyla tam bir Türk günü oldu.


Acilisa belediye baskanimiz belediye calisanlari,vadandaslarimiz ve Alman dostlarimiz katildi Türk'lerden cok Alman'lar vardi,buda herzaman oldugu gibi onlarin bizden daha fazla kitap okudugunu gösteriyor.Belediye baskanimizin konusmasinin ardindan kütüphane müdürü konustu.kitap sergisi gezildi daha sonrada cay pasta servisi basladi.


Belediye baskaninin konusmasinin ardindan kütüphane müdürü konusmasini yapti.
Konuklar belediye baskanini dinlerken
Türk kitaplari tanitildi
Sicacik cayla pastalar pogacalar yenildi
Aslinda bu etkinlige onur konugu olarak Türk yazar Hatice Akyün davet edilmisti,hem kitabini tanitacak hemde kisa bir konusma yapacakti.Aniden hastalanip ameliyat oldugu icin bu ayin sonunda gelip misafirimiz olacak.
Güzel bir etkinlik oldu,cesit cesit Türk kitaplari kütüphanede yerini aldi Almanca ve Türkce olarak,bizlerede bu kitaplari alip okumak kaldi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler