Köz Patlıcan Köftesi

Görünüşü ile kendini kadın budu köfte sanan bu köfteleri köz patlıcanı seviyorsanız muhakkak denemenizi tavsiye ederim.Ben evde fazlaca olan patlıcanlar ile değişik bir şeyler arayışındayken bu tarifi uyguladım ve bu yazıyı yazmadan evvelki internet araştırmalarımda aynısına rastlamadım.Genelde kıymasız kullanılmış o şekliyle hiç denemedim ama bu tarifi sık sık uygulayacağım kesin....
KÖZ PATLICAN KÖFTESİ

4 adet kemer patlıcan
1 yumurta(sarısı içine,akı kızartırken kullanılacak)
250 gram kıyma
1 minik kurusoğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
bir kaç dal maydanoz
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket pane harcı(veya galeta unu)




Öncelikle patlıcanlarımızı közmatikte,fırında veya tavada közlenir.Biraz ılınınca kabukları soyulup bıçakla minik minik doğranır veya havanda dövülür.

Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ,minik doğranmış kurusoğan ve kıyma koyularak soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.

Patlıcanların üzerine kavrulan kıyma,galete unu,tuz ,karabiber,ince kıyılmış maydanoz,yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesi koyularak yoğrulur ve kızartana kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır.

Servis zamanı köftelere istenilen şekil verilerek önce yumurta akına daha sonra pane harcına bulanıp kızgın yağda orta ısıda kızartılır.

Afiyet Olsun...


Not:İçine galete unu yerine unda koyabilirsiniz ama köfte malzemelerinin hepsi zaten önden pişmiş olacağı ve yağda kızardığı için içinin çokta pişmeyeceği düşünülürse çiğ un tadı almayı ben tercih etmem.

Ayrıca cıvık oldu diye ilk etapta çok galeta unu koyup patlıcanın tadını bastırmayın. Dolaptan aldığınızda şekil verilemiyorsa o zaman biraz daha galete unu koyabilirsiniz.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler