Krem Şantili Poğaça



Tariflerdende anlaşılacağı gibi daha çok yemek ağırlıklı tarif veren ben ,bu aralar hamur işine takmış durumdayım .Bir şekilde misafirlere veya evde bulunsun diye yapıyoruz ve yiyoruz malesef.Eh birde maharetli blogger arkadaşlarımızın yaptığı değişik tarifleri görünce durduramıyorum kendimi:)Son tarifte ilk önce sevgili İzgünümde,sonra Papelamda gördüğüm bu poğaçalar.İzgünde dediğine göre Birselden almış :)

Nerden çıktı kimden çıktı bilmem ama tarif gerçekten güzel.Özellikle fırından çıkar çıkmaz değil ama ılık/soğuk arası yenildiğinde sanki çok daha güzel.Değişik bir poğaça tarifi arayanlar deneyebilir,hem lezzetli hemde hamurundaki margarin/tereyağ dolayısı ile hamuru çok çabuk toparlanan bir poğaça ....Tarif yayınlama sırasında arşivimdeki krem şantili kurabiyenin önüne geçtiğinide belirtmeden geçemedim :)


Krem Şantili Poğaça

1 poşet toz krem şanti (1 paketteki 2 poşetten biri toz olarak kullanılacak)
250 gram yumuşak tereyağ(veya margarin)
1 paket dr oetker instant maya(tarifte 1 yemek kaşığı kuru maya yazıyordu)
1 su bardağı süt
2 yumurta(bir sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

İç Malzemesi;
1 kase rendelenmiş ezine peyniri(beyazpeynir)
maydanoz,dereotu vs..






Yoğurma kabımıza bütün hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Üzerine strech film çekip yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekliyoruz(benim vaktim yoktu bekletmedim)

Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 5 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz.Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve ortasına peynir koyup poğaça şekli veriyoruz.Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.



Afiyet Olsun..





Not:Tuz yerine 2 yemek kaşığı kadar şeker koyarak tatlı bir poğaça yapabilir ve arasına nutella veya marmelat sürüp fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.Böylece tatlı alman pastası kıvamında poğaçalarınız olacaktır.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler