Kıymalı Buzluk Böreği

Geçen hafta sizinle paylaştığım masada en çok rağbet gören tuzlu kıymalı buzluk böreği oldu.Özellikle hiç börek yemeyen babamın bile bir kaç tane üst üste yiyip boş zamanında bana bundan bol bol yap demesi beni hem sevindirdi hemde içimi burktu.

Çünkü bu börek çok lezzetli olduğu kadar bol kalorili ve katı yağ ile yapıldığı için itiraf etmeliyimki çokta sağlıklı bir börek değil.Sık sık değil arada sırada yememiz gereken ,evet kalbe zararlı ama tadı süper dediklerimizden ve babayada bol bol yediremiyeceklerimizden:))


Kıymalı Buzluk Böreği(24 adet için)

6 adet yufka
250 gram margarin
1 minik kurusoğan
yarım kilo kıyma(dana,kuzu karışık)
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı un

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt

Öncelikle yağsız tavaya minik doğranmış kurusoğan ve kıymamızı alıp soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.Altını kapatırken baharatlarıda ekleyip harcımızı soğumaya bırakıyoruz.(ekstra yağ koymayın)

Bir yufkayı tezgaha serip üzerine yumuşak bir silikon fırça yardımıyla erimiş margarin sürüp birazda un serpiştiriyoruz.İkinci kat yufkayıda üzerine kapatıp yufkamızı sigara böreği sarar gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz.

Her bir parça üçgenimizin üzerine biraz daha margarin sürüp geniş kısma 1 yemek kaşığı kadar iç harç koyup böreğimizi kalın sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.

Tüm yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi uygulayıp börekleri saklama kabına yapışmamaları için her bir katın arasına streç film geçerek diziyoruz ve dondurucuya kaldırıyoruz.

Kullanmak istediğimizde börekleri dondurucudan çıkartıp üzerine 2 yemek kaşığı süt ve yumurta sarısını çırpıp sürüyoruz(zaten hemen donacaktır yumurta sarısı) ve 185-200 derece ısılı fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Not:Ertesi gün için bile yapıyorsanız mutlaka 1 gece buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler