Bal Barbekü Soslu Çıtır Mantarlı Tavuk
Marine İçin;
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti(kalça tercih ederseniz daha güzel olur ama göğüste olur)
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı barbekü sosu
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı karabiber
Pişirmek İçin;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı galete unu
10 adet haşlanmış dilimlenmiş mantar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
yarım çay kaşığı tuz
Tavuk etlerimizi bir gece önceden marina malzemeleri ile karıştırıp üzerini sıkıca örtelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim.(en az 2-3 saat)
Ertesi gün tavamıza 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp, marine malzemesini süzdüğümüz tavuklarımızı içine atalım ve arada karıştırarak 4-5 dakika pişirelim.Dilimlenmiş mantarlarıda ilave edip 4-5 dakika daha pişirmeye devam edelim.Galete unu,kekik ,kırmızı biber ve tuzu ilave edip galete uınu çıtırlaşınca altını kapatıp bekletmeden servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Not:Ben annemden öğrendiğim yöntem ile 2 paket kadar mantar alıp bol limonlu suda haşlıyorum.Daha sonra suyuyla beraber kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum ve soğuyana kadar,daha sonra buzdolabında saklıyorum.Hem elimin altında oluyor hemde hazır konserveden çok daha sağlıklı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder