Ne derecede bir etsever olduğumu sık sık tekrarlıyorum. Aylarca yemesem aklıma gelmeyen sebze, makarna ve pilava inat , 1 gün yemesem bünyemde eksikliğini hissederim.
Ama herşeyi dengelemeye çalışmam gerektiği için yanına sebzede yiyorum şimdi kızmayın bana :)
Ama herşeyi dengelemeye çalışmam gerektiği için yanına sebzede yiyorum şimdi kızmayın bana :)
Kuzu incik kimine göre oldukça ağır bir yemektir.Bana göreyse nefis...üstelikte çok zahmetsiz kendinden lezzetli...Vaktimin bol olduğu zamanlarda fırınladığımda olur ama ben sanıırm en çok düdüklüde pişen ve içi dışı yumuşak kalan eti seviyorum...
KUZU İNCİK
4 adet kuzu incik
7-8 adet top karabiber
1 çay kaşığı toz kişniş
1 minik soğan
2 su bardağı su
tuz
Düdüklüye tuz hariç bütün malzemelerimizi koyup yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.En son tuzunu ilave edip servise sunuyoruz.(fissler düdüklü)
ET SUYU SOSU
1,5 su bardağı et suyu
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin(yada 3 yemek kaşığı sıvıyağ)
tuz,karabiber
Beşamel sosta olduğu gibi unumuzu yağ ile kavurup hızlıca çırparak et suyyumuzu ilave edelim.Koyulaşıp kaynamaya başkadığında tuz ve karabiberimizi ilave edip servise kadar arada karıştırarak kabuk tutmasını engelleyelim.
BUHARDA SEBZELER
10 adet brüksel lahanası
1 küçük brokoli
1 adet kabak
1 adet havuç
3-4 adet mantar
Buhar aparatı yerleştirdiğimiz tenceremize sırasıyla önce jülyen kesilmiş havuçlarımızı ,bir kaç dakika sonra brokoli ve brüksel lahanalarımızı koyup 5 dakika kadar pişirlelim.En son jülyen doğranmış kabak ve mantarlarımızı ilave edip 2 dakika daha pişirelim ve altını kapatalım.Pişen sebzeleri biraz zeytinyağı ve tuz ilave ile salata olarak tüketebilir yada üzerine et suyu sosu gezdirerek et yanına garnitür olarak kullabilirsiniz...
*Buhar aparatınız yoksa kaynar suda haşlayabilirsiniz.Ancak o zaman haşlanan sebzeleri hemen çok soğuk su ile yıkamanızı tavsiye ederim.Böylece renkleri canlı kalır ancak vitaminler gider :)Buhar aparatı yerleştirdiğimiz tenceremize sırasıyla önce jülyen kesilmiş havuçlarımızı ,bir kaç dakika sonra brokoli ve brüksel lahanalarımızı koyup 5 dakika kadar pişirlelim.En son jülyen doğranmış kabak ve mantarlarımızı ilave edip 2 dakika daha pişirelim ve altını kapatalım.Pişen sebzeleri biraz zeytinyağı ve tuz ilave ile salata olarak tüketebilir yada üzerine et suyu sosu gezdirerek et yanına garnitür olarak kullabilirsiniz...
Ben servis sırasında mısır ilave ettiğim patates püresine kuzu inciği yerleştirdim ve yanında,tel şehriyeli bulgur pilavı ile buharda haşladığım sebzelerin üzerine et suyu sosu gezdirerek sevis yaptım.Tavsiye ederim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder