PORTAKAL ŞEKERLEMESİ


Tarif sevgili LEzzeti bol.'dan...Şubat lezzet dergisi için hazırlamış olduğu limon şekerlemesini ben portakallı olarak denedimki oda aynı tarifi portakal ilede yapabilirsiniz demişti...


Eee artık portakalı yediğimizde kabuklarınıda atmıyoruz:) kabuğuna kadar kullanıyoruz ne güzel....

Hazırlayıp kurutttuktan sonra cam kavanozlara koyup saklayabilirsiniz ..


PORTAKAL ŞEKERLEMESİ


4 adet portakal

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

üzeri için;tozşeker

Portakal kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. İçindeki beyaz etli kısmı bıçak yardımıyla çıkarıp ince kabuk haline getirin. 4 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 7- 8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek portakal kabuklarını çıkarın. Bu işlemi acılığının gitmesi için 5 kere daha yapın. Ardından suyunu süzün. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dk pişirin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak 1 gece kurumaya bırakın. Kurumaya yakın üzerine toz şeker ilave edip biraz daha bekleyin.

Servis yapın.

Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler