Tarif sevgili LEzzeti bol.'dan...Şubat lezzet dergisi için hazırlamış olduğu limon şekerlemesini ben portakallı olarak denedimki oda aynı tarifi portakal ilede yapabilirsiniz demişti...
Eee artık portakalı yediğimizde kabuklarınıda atmıyoruz:) kabuğuna kadar kullanıyoruz ne güzel....
Hazırlayıp kurutttuktan sonra cam kavanozlara koyup saklayabilirsiniz ..
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
Hazırlayıp kurutttuktan sonra cam kavanozlara koyup saklayabilirsiniz ..
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
4 adet portakal
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
üzeri için;tozşeker
Portakal kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. İçindeki beyaz etli kısmı bıçak yardımıyla çıkarıp ince kabuk haline getirin. 4 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 7- 8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek portakal kabuklarını çıkarın. Bu işlemi acılığının gitmesi için 5 kere daha yapın. Ardından suyunu süzün. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dk pişirin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak 1 gece kurumaya bırakın. Kurumaya yakın üzerine toz şeker ilave edip biraz daha bekleyin.
Portakal kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. İçindeki beyaz etli kısmı bıçak yardımıyla çıkarıp ince kabuk haline getirin. 4 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 7- 8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek portakal kabuklarını çıkarın. Bu işlemi acılığının gitmesi için 5 kere daha yapın. Ardından suyunu süzün. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dk pişirin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak 1 gece kurumaya bırakın. Kurumaya yakın üzerine toz şeker ilave edip biraz daha bekleyin.
Servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder