Bazen canımız çok sıkkın olduğunda bir parça çikolata yada biraz tatlı yiyerek mutluluğumuzu geri kazanmaya çalışırızya bu tatlıda onlardan bir bence...Bol kremalı vişneli bir pasta gibi nefis,sütlü tatlı olması nedeniyle son derece hafif...Denemenizi kesinlikle önerebileceğim bir tatlı.
1 litre süt
1 bardak şeker
50 gram margarin
1 su bardağı şeker(8-9 yemek kaşığı)
3 çorba kaşığı un(tepeleme)
100 ml krema(küçük paketlerde satılandan)
1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin;
1 su bardağı dondurulmuş vişne(ben yazın dondurduklarımdan kullandım)
4-5 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta+1 yemek kaşığı su
Tenceremize margarin ve unumuzu alıp biraz kavuralım.1 litre sütümüzü yavaş yavaş ve diğer elimiz ile çırpmayı bırakmadan tenceremize ekleyelim. Muhallebimiz koyulaşmaya başlayana kadar karıştırma işlemine devam edelim.
Koyulaşan muhallebimize şeker,krema ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve göz göz olana kadar kısık ateşte pişirelim.
Pişen muhallebimizi borcamımıza dökelim yada kuplarımıza paylaştıralım.
Vişne sosu için; öncelikle vişne ve yarım bardak suyumuzu çelik bir sos tenceresinde 4-5 dakika kadar pişirelim.Süre sonunda vişnelerimizi blenderden geçirip pürüzsüz bir sos elde edelim ve tenceremizi tekrar ocağa alalım.Sosumuza şekerini ilave edelim.Nişastamızı 1 çorba kaşığı suda eritip karıştırarak yavaşça vişne sosumuza ilave edelim.Ocağın altını kapatıp arada karıştırarak vişne sosumuzu soğutalım.(akışkanlığı bozulmasın)
Pişen muhallebimizi borcamımıza dökelim yada kuplarımıza paylaştıralım.
Vişne sosu için; öncelikle vişne ve yarım bardak suyumuzu çelik bir sos tenceresinde 4-5 dakika kadar pişirelim.Süre sonunda vişnelerimizi blenderden geçirip pürüzsüz bir sos elde edelim ve tenceremizi tekrar ocağa alalım.Sosumuza şekerini ilave edelim.Nişastamızı 1 çorba kaşığı suda eritip karıştırarak yavaşça vişne sosumuza ilave edelim.Ocağın altını kapatıp arada karıştırarak vişne sosumuzu soğutalım.(akışkanlığı bozulmasın)
Sosumuzu kapalı bir kasede muhafaza edip servise yakın tatlılarımızın üzerine 3 kaşık kadar koyalım.
Afiyet Olsun...
Not:Mutfakta acemiyseniz ve yağda unu kavurduktan sonra oluşan topakları giderememe endişesi taşıyorsanız ilk aşamayı 1 litre süte 3 yemek kaşığı un ilavesi ile koyu bir muhallebi hazırlayıp yağ ve diğer malzemeleri sırası ile ilave ederek geçebilirsiniz.
Yada tarife sadık kalarak yapacaksanız sütü ekledikten sonra mikser ve blender yardımı ile topakları açabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Not:Mutfakta acemiyseniz ve yağda unu kavurduktan sonra oluşan topakları giderememe endişesi taşıyorsanız ilk aşamayı 1 litre süte 3 yemek kaşığı un ilavesi ile koyu bir muhallebi hazırlayıp yağ ve diğer malzemeleri sırası ile ilave ederek geçebilirsiniz.
Yada tarife sadık kalarak yapacaksanız sütü ekledikten sonra mikser ve blender yardımı ile topakları açabilirsiniz.
Vişne sosunu öndecen tatlınızın üzerine koymanızı önermem .1 gün bekleyince vişne sosu çok fazla olmasada alttaki üstten alttaki beyaz muhallebi kısmına bulaşabiliyor.
Ayrıca bu sosu her türlü pasta ve tatlıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ayrıca bu sosu her türlü pasta ve tatlıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder